Bonusa Punki : 1. Bonusa Punkti tiek vērtēti €0.03
Tas ir dabīgs neattīrīts sāls, kuru iegūst Himalajos. Himalaju sāls veidojies pirms 200-250 milj. gadu, kad izkalta senās jūras mūsdienu Indijas un Pakistānas teritorijā. Šis sāls ir rozā krāsā, jo, nogulsnējoties uz kalnu iežiem, tas sajaucies ar vulkānisko magmu. Himalaju sāls pazīstams, pateicoties savam unikālajam sastāvam un noderīgo mikroelementu kopumam. Daudzu gadsimtu garumā ārsti izmantojuši šo sāli, lai ārstētu neskaitāmas slimības. Ārsti apzinājās, ka kristāliskajā sālī koncentrēts ārstniecisks spēks, kas satur minerālu enerģijas informāciju.
Melnais sāls bagāts ar jodu, kāliju, fluoru, sēru, dzelzi un citiem mikroelementiem. Bagātīgā dabiskā sastāva dēļ sāls pēc garšas nav tik sāļš un tajā pašā laikā vairāk noderīgs. Piemīt savdabīgs, specifisks aromāts, kurš atgādina vārītas olas dzeltenuma aromātu. Var aizstāt jūras un vārāmo sāli jebkurā ēdienā, kur pievieno sāli. Kaut gan sauc par melno sāli, tomēr tam ir sarkanīgi brūna krāsa, jo tas satur dažādus minerālus un dzelzi.
Melnajā sālī NaCl saturs zemāks nekā parastajā vārāmajā sālī, tāpēc tas veselīgāks no sāļu nogulsnēšanās viedokļa locītavām. Normālā daudzumā lietojot, melnais sāls neaizkavē šķidruma izdalīšanos no organisma, kā to dara citi sāls veidi.
Saskaņā ar Ajurvēdu – seno medicīnas zinātni, – melnais sāls satur ūdens un uguns elementus, tāpēc veicina intelekta gaišumu un pastiprina zarnu peristaltiku, darbojas arī kā viegls caurejas līdzeklis.
Melnais sāls palīdz novērst aizcietējumus, samazina gāzu veidošanos un uzlabo apetīti. Melnais sāls ir populāras indiešu garšvielas CHUNKY CHAT MASALA (salātu piedeva) galvenais ingredients, kuru pievieno dārzeņu un augļu salātiem, avokado un grauzdētiem riekstiem.
200 g